Webdesign

november 6, 2012 at 4:26 pm , ,

Een eenvoudige uitleg van het woord ‘webdesign’ is het ontwerpen van websites. Toch, er komt veel meer kijken bij webdesign dan uitsluitend het online zetten van een pagina op internet. Wie tegenwoordig spreekt van webdesign heeft het over het ontwikkelen van een website, het invullen van een website en het technisch in orde maken van een website. We hebben het dan eigenlijk over het opbouwen van een website, van begin tot eindproduct.

Wanneer we webdesign zien zoals het nu is, het opbouwen van een website van begin tot einde, dan begint het webdesign bij het bedenken en registreren van een domeinnaam. Hierna kan de website worden ontworpen. Zo wordt er bij webdesign onder meer een hoofdmenu aangemaakt, een lay-out gekozen en content geschreven. Hiermee kan de website klaar zijn, maar echte webdesigners doen er uiteraard alles aan om de website uniek te maken van alle andere websites op internet. Dit betekent dat er, zeker bij professionele / zakelijke websites, vaak elementen aan de website worden toegevoegd die opvallend zijn. Hierbij valt op de eerste plaats te denken aan leuke extra’s, als een spelletje op de website van een speelgoedwinkel, maar ook aan bijvoorbeeld audiovisuele producties. U kunt enkele voorbeelden bekijken van indrukwekkende producties, speciaal voor websites, op FWA (Favourite Website Awards).

Audiovisuele producties maken een website krachtiger en aantrekkelijker voor de bezoeker. Deze producties zijn er in veel verschillende soorten. Zo kunnen de producties reclames bevatten, bekende liedjes die zijn aangepast voor het bedrijf of het product, slogans of bijvoorbeeld een filmpje over het goed gebruik van een compleet nieuw product op de markt. Video en audio maken, zowel samen als afzonderlijk van elkaar, steeds vaker deel uit van webdesign, zeker bij de professionele webdesignbureaus. Wilt u alles weten over webdesign? Kijkt u dan eens op de site van W3C.

Leave a reply

vereist

vereist

optional