Nieuwe Media

november 6, 2012 at 4:19 pm , , ,

Nieuwe media is er in de meest uiteenlopende vormen. Internet is eigenlijk geen nieuwe media meer, maar het werkt wel mee aan de ontwikkeling van steeds andere nieuwe media. Zo kwamen er onder meer mobiele telefoons op de markt met internet, tablets, digitale films en virtual reality.

Virtual reality is voor veel mensen geweldig, maar voor velen ook angstaanjagend. Virtual reality wordt namelijk tegenwoordig ook veel gebruikt bij het overwinnen van angsten. Met virtual reality is het mogelijk in een virtuele wereld te stappen die zo echt is, dat men zich niet meer realiseert dat het beeld gecreëerd wordt. Zo kunnen er levensechte spinnen over de tafel lopen of kan een traumatisch ongeluk opnieuw beleefd worden. Lees hier meer over therapie met virtual reality op  Uiteraard zijn er ook veel leuke avonturen te beleven met virtual reality.

Onder de relatief nieuwe media vinden we uiteraard ook videogames. Nu zijn niet alle soorten videogames even nieuw in de markt, maar de nieuwste ontwikkelingen en innovaties volgen elkaar snel op. Zo konden computerspellen voorheen uitsluitend gespeeld worden met bekabelde controllers, waar we nu spelen met draadloze controllers die onze bewegingen registreren tijdens het spelen. Er zijn zelfs al games die gespeeld kunnen worden door het lichaam te bewegen. Hier komen helemaal geen controllers meer bij kijken. Er zijn ondertussen ook talloze media-opleidingen die men kan volgen aan diverse hogescholen en universiteiten.

Smartphones hebben in de wereld van nieuwe media toch echt wel de grootste veranderingen aangebracht in het dagelijks leven. De mobiele telefoon is geen mobiele telefoon meer, maar een complete personal assistant, met onder meer internet, een agenda, mail, chat en vele applicaties die naar smaak zijn te downloaden.

Leave a reply

vereist

vereist

optional