Hoe relevant is de faxmachine nog?

juli 15, 2013 at 11:37 am , ,

Faxen op de ouderwetse manier is eigenlijk niet meer van deze tijd. Daarom hebben verschillende ontwikkelaars programma’s ontwikkeld waarmee het mogelijk is online faxen te versturen. Dit gebeurt op een eenvoudige manier vanuit je e-mail of een handige tool.

Het dure en veel ruimte innemende faxapparaat lijkt binnenkort definitief verleden tijd. Internetfaxen (ook wel efaxen genoemd), heeft namelijk een aantal grote voordelen ten opzichte van het ouderwetse faxen. Zo bespaar je bijvoorbeeld veel ruimte en kosten. Het grote faxapparaat nam altijd al veel ruimte in beslag en kostte bovendien veel geld. Met efaxen worden ook al je faxen automatisch opgeslagen in je mailbox, op deze manier raak je nooit iets belangrijks kwijt en heb je altijd een back-up. Bovendien is het gratis te ontvangen per e-mail en kun je simpel internationaal faxen versturen. Vaak werkt dit met een tegoed dat je koopt bij de makers van de tool of de software.

Online een fax versturen of ontvangen

3429125430_ac177e5b1dBij de aanschaf van een bepaalde tool krijg je een nummer, net als het ouderwetse faxnummer. Deze accepteert automatisch iedere fax die op dit nummer binnenkomt. Het werkt hetzelfde als het normale faxnummer, alleen komt de fax nu binnen in je e-mailbox. Het is ook mogelijk om hiervoor je bestaande telefoonnummer te gebruiken. Deze schakelt dan automatisch door naar het faxnummer.

Net als het ontvangen is ook het versturen van een online fax heel eenvoudig. Je maakt een nieuw e-mailbericht aan, vult vervolgens het faxnummer in bij het ‘Aan’-veld, voegt het PDF-bestand toe als bijlage en druk op ‘verzenden’. Alleen de bijlage wordt verstuurd, eventuele tekst niet.

Leave a reply

vereist

vereist

optional